Η Αργυρώ Τσιλιά πραγματοποιεί σπουδές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης και η διπλωματική της διατριβή επικεντρώνεται στη διαστημική αρχιτεκτονική. Πιο συγκεκριμένα, μελετά τον σχεδιασμό και τη βιωσιμότητα των ερευνητικών εγκαταστάσεων προσομοίωσης διαστημικών αποστολών (αναλόγων).

Ταυτόχρονα, εκπονεί πρακτική άσκηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) στο τμήμα παραγωγής media στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αστροναυτών (EAC). Επίσης, είναι υπεύθυνη προόδου και υπεύθυνη δημιουργικού της επιτροπής "Marketing and Communications" του Greek NewSpace Society. Στο παρελθόν, ήταν υπεύθυνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας του συλλόγου.

 

Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εθελοντικής ερευνητικής πρακτικής άσκησης "NewSpace Pioneers 2021" του GrNSS τον φετινό Ιούλιο. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό μαθημάτων διαστημικής αρχιτεκτονικής του εκπαιδευτικού προγράμματος διαστημικής LCATS - Greece, της επιτροπής "Space Programs" του οργανισμού.

Έχει συνεργαστεί με το Εργαστήριο Ευφυών Μεταβαλλόμενων Περιβαλλόντων
(TUC Tie lab) σε STEM δραστηριότητες, για το ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ του Δήμου Αθηναίων και για τις ημέρες “Επιστήμης και Τεχνολογίες για παιδιά δημοτικού” του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Τέλος, διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως επιτηρήτρια.

Αργυρώ Τσιλιά - Μέλος & Υπεύθυνη Προόδου

  • LinkedIn