Η Αργυρώ Τσιλιά έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης και η διπλωματική της διατριβή επικεντρώνεται στη διαστημική αρχιτεκτονική. Πιο συγκεκριμένα, μελετά τον σχεδιασμό και τη βιωσιμότητα των ερευνητικών εγκαταστάσεων προσομοίωσης διαστημικών αποστολών (αναλόγων).

Εκπονεί γραφιστική πρακτική άσκηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Επίσης, είναι υπεύθυνη προόδου του οργανισμού και υπεύθυνη δημιουργικού της επιτροπής "Marketing and Communications" του οργανισμού.

 

Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα "NewSpace Pioneers 20/21" του GrNSS τον φετινό Ιούλιο. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό μαθημάτων Διαστημικής Αρχιτεκτονικής του εκπαιδευτικού προγράμματος διαστημικής LCATS - Greece, της επιτροπής "Space Programs" του οργανισμού.

Έχει συνεργαστεί με το εργαστήριο ευφυών μεταβαλλόμενων περιβαλλόντων (TUC Tie lab) σε STEM δραστηριότητες για το ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ του Δήμου Αθηναίων και για τις ημέρες “Επιστήμης και Τεχνολογίες για παιδιά δημοτικού” του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τέλος, διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως επιτηρήτρια στον ιδιωτικό τομέα.

Αργυρώ Τσιλιά - Μέλος & Υπεύθυνη Προόδου

  • LinkedIn