Η ενασχόλησή της με τον τομέα της νέας διαστημικής οικονομίας (NewSpace) ξεκίνησε, όταν τον Οκτώβριο του 2019 κλήθηκε μέσω του Greek NewSpace Society να αναλάβει ως Project Manager τη σχεδίαση και οργάνωση του πρώτου σε Ελλάδα και Ευρώπη εκπαιδευτικού προγράμματος διαστημικής εξερεύνησης για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (13-17 ετών) σε συνεργασία με το αντίστοιχο πρόγραμμα του WEX Foundation των ΗΠΑ.
 

Η Εβίτα Ψώνη αποφοίτησε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της επιλέχθηκε, βάσει των ακαδημαϊκών της επιδόσεων, στο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης», που προσφέρεται από το ΟΠΑ, και έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωσή του, απέκτησε παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, αλλά και μια θέση στην ερευνητική ομάδα του Προγράμματος. Η ακαδημαϊκή της πορεία συνεχίστηκε με τη φοίτησή της στο ΠΜΣ Διοίκησης Υπηρεσιών του ΟΠΑ με κατεύθυνση «Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις – Διαφήμιση», από όπου αποφοίτησε 1η σε σειρά κατάταξης. Απέκτησε επίσης ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού από το Deree College (ACG) με υποτροφία αριστείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει ολοκληρώσει την επιμόρφωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και την ετήσια επιμόρφωση Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 

Διαθέτει μακρά διδακτική πείρα τόσο με ανηλίκους όσο και ενήλικες και έχει ιδρύσει επιχείρηση παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, συμβουλευτικής καριέρας και επικοινωνίας. Στο παρελθόν, έχει απασχοληθεί σε μια ευρεία σειρά επαγγελματικών κλάδων, που περιλαμβάνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον τραπεζικό κλάδο, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό και τον κλάδο ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων.
 

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής ομάδας του προγράμματος σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης» του ΟΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διδάξει «Μεθοδολογία Έρευνας και Συγγραφής Ακαδημαϊκών Άρθρων» ως Senior Researcher της ομάδας, «Μεθοδολογία Διδασκαλίας» ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, καθώς και «Αρχές Σχεδιασμού Διδασκαλίας» Μέντορας και ως Συντονίστρια-Μέντορας του θεσμού αρχικού mentoring του Προγράμματος. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια επί των βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας, της διοίκησης της εκπαίδευσης και της δυναμικής των ομάδων, μεταξύ άλλων. Είναι, ακόμη, μέλος του Editorial Board του International Journal of Learning and Change των εκδόσεων Inderscience.

Εβίτα Ψώνη - Πρόεδρος Δ.Σ.

  • LinkedIn