ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι το National Space Society;

Το National Space Society (NSS) είναι ένας αμερικανικός διεθνής μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και επιστημονικός οργανισμός που ειδικεύεται στην υπεράσπιση του διαστήματος. Το όραμα του NSS είναι: "Άνθρωποι που ζουν και εργάζονται σε ακμάζουσες κοινότητες πέρα από τη Γη, και η χρήση των τεράστιων πόρων του διαστήματος για τη δραματική βελτίωση της ανθρωπότητας." Το NSS υποστηρίζει την επανδρωμένη διαστημική και ρομποτική εξερεύνηση, τόσο από τον δημόσιο (π.χ. NASA, Roscosmos, JAXA, κ.λπ.) και από τον ιδιωτικό τομέα (π.χ. SpaceX, Blue Origin, Virgin Galactic κ.λπ.).

Ποια είναι η νομική υπόσταση του οργανισμού; Που μπορώ να βρω το καταστατικό του συλλόγου;

Ο Ελληνικός Σύλλογος Νέας Διαστημικής Οικονομίας, το Ελληνικό παράρτημα του National Space Society (NSS), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (ΜΚΟ) με έδρα την Αθήνα και μπορείτε να βρείτε το καταστατικό του συλλόγου εδώ.

 

Ποιος είναι ο στόχος του οργανισμού;

Ο Ελληνικός Σύλλογος Νέας Διαστημικής Οικονομίας στοχεύει στην έρευνα, στην καλλιέργεια γνώσης και μεθόδων διάδοσής της, καθώς επίσης και στη γνωστική και ακαδημαϊκή προώθηση τεχνολογιών στο πεδίο της Νέας Διαστημικής Οικονομίας. O Ελληνικός Σύλλογος Νέας Διαστημικής Οικονομίας επιδιώκει στη δημιουργία εκπαιδευτικών και επαγγελματικών ευκαιριών στο πεδίο της Νέας Διαστημικής Οικονομίας στην Ελλάδα. Σήμερα, οι εθελοντές του συλλόγου με διαφορετική εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή πορεία, έχουν ένα κοινό όραμα· την αναζωπύρωση της σπίθας της Νέας Διαστημικής Οικονομίας στην Ελλάδα.

Πως μπορώ να έρθω σε επικοινωνία με τον σύλλογο;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό στο greeknewspacesociety@gmail.com

Ποια είναι η σχέση του Συλλόγου με τη NASA;

Ο διεθνής διαγωνισμός Space Apps Challenge της NASA, από την ίδρυση του το 2012, έχει γίνει το μεγαλύτερο παγκόσμιο hackathon στον κόσμο, προσελκύοντας χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιήσουν τα ανοιχτά δεδομένα της NASA για να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις για προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη Γη και στο διάστημα. Από το 2018, ο Ελληνικός Σύλλογος Νέας Διαστημικής Οικονομίας διοργανώνει και διεξάγει τους διαγωνισμούς του NASA Space Apps Challenge στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη. Ομάδες τεχνολόγων, επιστημόνων, σχεδιαστών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και άλλων συνεργάζονται για να απαντήσουν σε μερικές από τις πιο πιεστικές προκλήσεις στη Γη και στο διάστημα, δουλεύοντας με τα δεδομένα ανοιχτού κώδικα της NASA σε 48 ώρες.

 

Πληρώνονται τα μέλη του οργανισμού;

Ο Ελληνικός Σύλλογος Νέας Διαστημικής Οικονομίας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Όλα τα μέλη του οργανισμού αποτελούνται από εθελοντές.