Η Μαρία Κοντογιάννη έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και posters, που αφορούν την καλλιέργεια στο διάστημα (International workshop on vertical farming 2019, GreenSys 2019, 1st National Congress of IAAS 2018). Έχει συμβάλει ερευνητικά (ως συν-συγγραφέας) στο paper “Santorini volcano as a potential Martian analogue: The Balos Cove Basalts” του διεθνούς περιοδικού Icarus των εκδόσεων Elsevier. Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και έχει διακριθεί (1η θέση Copernicus Hackathon Athens 2019, 3η θέση ActInSpace 2018, Finalist Space Exploration Masters 2018).

 

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα Space Challenges στη Βουλγαρία, που διήρκησε 5 εβδομάδες. Στο πρόγραμμα παρακολούθησε διαλέξεις και workshops από ειδικούς του τομέα διαστημικής και η ομάδα στην οποία συμμετείχε σχεδίασε και ανέπτυξε ένα καινοτόμο payload για CubeSat με τη υποστήριξη των μηχανικών της EnduroSat.

Από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι διδάσκουσα Διαστημικής Γεωργίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαστημικής εξερεύνησης Lunar Caves Analog Test Sites Greece (LCATS Greece).

Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως διδάσκουσα θετικών επιστημών στον ιδιωτικό τομέα.

Μαρία Κοντογιάννη - Γενική Γραμματέας Δ.Σ.

  • LinkedIn